Елизабет Втора не присъстваше на събитието заради епизодични проблеми с

...
 Елизабет Втора не присъстваше на събитието заради епизодични проблеми с
Коментари Харесай

Принц Чарлз отдаде по прочувствен начин почит на майка си

 

Елизабет Втора не присъстваше на събитието поради епизодични проблеми с напредването.

Британският принц Чарлз отдаде по трогателен метод респект на майка си, кралица Елизабет Втора по време на грандиозния концерт в Лондон в нейна чест, съобщи Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

" Ваше Величество, Вие бяхте с нас в сложните времена за нас. И ни сплотихте, с цел да честваме моментите на горделивост, наслада и благополучие. Вие се срещахте с нас и говорихте с нас. Вие се смяхте и плачехте с нас и което е най-важно, Вие бяхте тук за нас, през тези 70 години. Вие посветихте целия си живот в работа на нас и Вие продължавате да изпълнявате този собствен ангажимент. Ето за какво в този момент ние сме тук ", съобщи Чарлз и назова кралицата " мамо ".

Принц Чарлз отдаде респект  и на татко си, принц Филип, умрял предходната година на 99-годишна възраст.   " Татко щеше да хареса това шоу и да се причисли към нас от все сърце в честванията поради това, което Вие продължавате да вършиме за Вашата страна и за Вашия народ ", сподели Чарлз.

" Вие продължавате да пишете историята ", добави той, визирайки майка си, която се възкачи на престола на 25-годишна възраст преди 70-години след гибелта на татко си крал Джордж Шести.

По времето на властването на Елизабет Втора имаше 14 английски министър председатели и 14 американски президенти. Берлинската стена бе издигната и след това падна. Англия се причисли и след това напусна Европейския съюз. А едно време мощната Британска империя се разпадна и бе сменена от Общността на нациите, сплотяваща 54 страни. Именно тази организация се счита за най-голямото достижение на Елизабет Втора.

Неотдавна допитване на Ипсос сподели, че 9 от 10 поданици на Обединеното кралство поддържат кралицата.
 
Докато Чарлз произнасяше речта си, на стените на Бъкингамския замък бяха прожектирани фрагменти с кралицата, които той бе подбрал. Сред тях бяха здрависване на кралицата с някогашния пълководец на Ирландската републиканска войска Мартин Макгинес, който стана след това заместител първи министър на Северна Ирландия, и пътешестване с карета на кралицата с някогашния южноафрикански президент Нелсън Мандела.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР